Somat Logo

Karšta ir higieniška ar ekonomiškai vėsi – kada kokią indaplovės temperatūrą nustatyti?

Jeigu Jūsų indaplovėje nėra automatinės nuostatos arba automatinė programa neduoda reikiamų rezultatų, turite žinoti, kaip rankiniu būdu pasirinkti tinkamą programą. Skaitykite toliau ir sužinokite apie tinkamą indaplovės temperatūrą ir geriausią „Somat“ indų ploviklį viskam – nuo šiek tiek suteptų indų iki prisvilusių puodų ir itin nešvarių orkaitės indų.

Kaip automatinė programa pasirenka tinkamą indaplovės temperatūrą?

Daugumoje naujesnių indaplovių yra automatinė programa, kuri pagal indų tipą ir pagal tai, kiek jie nešvarūs, pati nustato indaplovės temperatūrą. Jutikliai nustato nešvarumo lygį nutekančiame vandenyje ir praneša apie aukštesnės temperatūros arba didesnio vandens kiekio poreikį, kol po skalavimo pradeda tekėti švarus vanduo.

Kokioje temperatūroje indaplovės sąnaudos mažiausios?

Informaciją apie konkrečių Jūsų modelio plovimo ciklų vandens ir energijos sąnaudas rasite indaplovės instrukcijoje. Paprastai „eco“ (ekonomiška) programa naudoja mažai vandens bei energijos. Vis tik gali būti, kad trumpesnė, žemesnės temperatūros programa naudos mažiau energijos arba kad ilgesnei programai reikės mažiau vandens. Dauguma indaplovių turi „eco“ (ekonomišką) programą. Žiūrėkite toliau patekiamą „Dishwasher Diaries“ epizodą ir sužinokite, kodėl naudojant veiksmingą indų ploviklį, pavyzdžiui, „Somat“, daugelį indų galima išplauti jau 40 °C temperatūroje.

Tinkama indaplovės temperatūra nešvariems indams

Jeigu „eco“ (ekonomiška) programa nepakankamai veiksmingai išplauna Jūsų nešvariausius indus, pridegusius puodus ir riebaluotus orkaitės indus, tokiu geriau rinktis aukštesnę indaplovės temperatūrą puikiam rezultatui iškart, nei leisti papildomą ciklą, kai nesate patenkinti ekonomiškos programos rezultatais. Kiti atvejai, kai gali reikėti aukštesnės indaplovės temperatūros, yra indų dezinfekavimas ir indaplovės plovimas intensyviu indaplovių valikliu „Somat“ (rekomenduojama naudoti kartą per mėnesį). Jeigu Jūsų indaplovėje yra „didelio intensyvumo“, „intensyvaus plovimo“ arba „puodų ir keptuvių“ nuostata, jas galima rinktis, kai reikia aukštesnės temperatūros.

Tinkama indaplovės temperatūra trapiems indams

Kitame skalės gale esančius trapius indus, vyno taures ir kitus dužius stiklinius indus geriausia plauti žemoje indaplovės temperatūroje. Visų pirma, mažai tikėtina, kad tokie indai bus labai nešvarūs, todėl jų nereikia plauti aukštoje temperatūroje. Antra, karštis arba, veikiau, greitas indaplovės temperatūros pasikeitimas gali pažeisti taures ir trapius indus. Švelnios programos plauna indus žemoje temperatūroje (net žemesnėje negu „eco“ (ekonomiška) programa) ir tada skalauja šiltesniu vandeniu.

Tinkamas indų ploviklis bet kokiai temperatūrai

Dažniausiai kuo galingesnis indų ploviklis, tuo efektyvesnis jis bus žemesnėje temperatūroje. Švelnesnėms priemonėms gali reikėti aukštesnės temperatūros. Stipriausios priemonės, pavyzdžiui, „Somat Gold“, gali duoti puikių rezultatų net pasirinkus žemą temperatūrą arba „eco“ (ekonomišką) programą. O štai itin nešvariems indams gali reikėti aukštesnės temperatūros.

Rūšiavimas pagal kategorijas: