Somat Logo

Baklažanų parmezanas

Ingredientai
Porcijos: 8

  • 3 baklažanai
  • 1 svogūnas (baltas)
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 valg. šaukštas rozmarino
  • 6 valg. šaukštai baziliko
  • 2 arb. šaukšteliai raudonėlio (džiovinto)
  • 2 arb. šaukšteliai čiobrelių (džiovintų)
  • 1 valg. šaukštas pomidorų pastos
  • 750 g konservuotų pomidorų (pjaustytų kubeliais)
  • 500 g mocarelos
  • 100 g parmezano (tarkuoto)
  • alyvuogių aliejaus

Įrankiai: pjaustymo lenta, peilis, didelis prikaistuvis, keptuvė, kepimo indas, orkaitė

Smulkiai supjaustykite svogūną ir susmulkinkite česnaką. Stambiai sukapokite baziliką ir rozmariną. Atseikėkite raudonėlį ir čiobrelius. Baklažaną supjaustykite išilgai.

Dideliame prikaistuvyje ant vidutinės ugnies įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, apkepinkite svogūną ir česnaką 5–7 min., kol jie taps permatomi. Įpilkite pomidorų pastos ir pakepinkite dar 1–2 min.

Į prikaistuvį supilkite pomidorus ir užvirinkite.

Į pomidorų padažą įberkite druskos, pipirų, raudonėlio, čiobrelių ir rozmarinų. Troškinkite ant lėtos ugnies apie 10–15 min.

Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Apkepkite baklažaną iš abiejų pusių maždaug po 2–3 min. Padėkite į šalį.

Mocarelą supjaustykite maždaug tokio pat pločio riekelėmis, kaip baklažaną.

Kepimo inde sudėliokite dviem sluoksniais baklažanus, mocarelą ir pomidorų padažą.

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C (350°F). Iš viršaus apibarstykite patiekalą baziliku ir parmezanu. Įdėkite į orkaitę ir kepkite apie 20–25 min. iki auksinės rudos spalvos. Papuoškite šviežiais baziliko lapeliais ir valgykite šiltą!

BAUGINA NETVARKA? BE REIKALO!

Užbaigus savo #Mėgaukitėsbuvimukartu akimirką Jums nereikės jaudintis dėl nešvarių indų.

Su „Somat“ pašalinami net sunkiausiai įveikiami nešvarumai, tokie kaip riebalai ir svilėsiai, taigi Jūsų indai vėl bus tobulai švarūs.