Skip to Content

Halumio mėsainis su medaus-garstyčių padažu

Ingredientai
Porcijos: 4

  • 500 g halumio
  • 1 svogūnas (raudonas)
  • ½ cukinijos
  • ½ baklažano
  • 175 ml augalinio aliejaus (padalinto)
  • 1 valg. šaukštas kario miltelių
  • 100 g garstyčių
  • 30 g cukraus
  • 10 g medaus
  • 4 mėsainių bandelės
  • 4 lapai „radicchio“ salotų
  • 2 šakelės mėtų
  • druska
  • pipirai
  • augalinis aliejus kepimui

Įrankiai: pjaustymo lenta, peilis, maišelis šaldikliui, keptuvė, žnyplės, orkaitė, didelis dubuo, šluotelė, kepimo skarda, kepimo popierius, dantytas peilis, mentelė, šepetėlis

Žiedais supjaustykite svogūną. Skiltelėmis supjaustykite halumį, cukiniją ir baklažaną.

Į šaldymo maišelį įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus, kario miltelių, druskos ir pipirų. Uždarykite ir gerai suplakite. Tada sudėkite halumio skilteles. Įdėkite į šaldytuvą ir pamarinuokite maždaug 30–60 min.

Pakaitinkite keptuvėje šiek tiek augalinio aliejaus. Apkepkite baklažano griežinėlius ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių po 3–5 min., kol lengvai apskrus ir suminkštės. Patrinkite druska, pipirais. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.

Toje pačioje keptuvėje maždaug 2–3 min. iš kiekvienos pusės apkepkite cukinijos riekeles iki auksinės rudos spalvos, kol suminkštės. Jei reikia, įpilkite daugiau aliejaus. Padėkite į šalį.

Įkaitinkite orkaitę iki 200°C (400°F). Dideliame dubenyje šluotele išplakite garstyčias, cukrų ir medų.

Nuolat plakant, plona srovele lėtai įpilkite likusį augalinį aliejų. Maišykite, kol gausis kreminis padažas. Pagardinkite druska, pipirais.

Mėsainių bandeles perpjaukite per pusę ir sudėkite ant išklotos kepimo skardos. Skrudinkite bandeles įkaitintoje orkaitėje 200 ºC (400 ºF) maždaug 4 – 6 min.

Įkaitinkite augalinį aliejų keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies. Pakepinkite halumio sūrį apie 2–3 min. iš abiejų pusių, kol lengvai paruduos.

Kiekvieną mėsainio bandelę įtrinkite medaus-garstyčių padažu. Ant apatinės dalies dėkite „radicchio”, ant viršaus sluoksniuokite sūrį, cukiniją, baklažaną ir svogūnų žiedus. Nuskabykite mėtų lapelius ir sudėkite ant daržovių. Pašlakstykite padažu, uždenkite viršutine bandelės dalimi ir mėgaukitės su naminėmis prancūziškomis bulvytėmis!

Baugina netvarka? Be reikalo!

Užbaigus savo #Mėgaukitėsbuvimukartu akimirką Jums nereikės jaudintis dėl nešvarių indų.
Su „Somat“ pašalinami net sunkiausiai įveikiami nešvarumai, tokie kaip riebalai ir svilėsiai, taigi Jūsų indai vėl bus tobulai švarūs.

Sužinokite daugiau

  • Pagrindinis puslapis

  • Mes patiriame daugybę malonių akimirkų ruošdami maistą ir juo vaišindami, taip mes bendraujame. Sužinokite įdomių faktų ir idėjų apie tai mūsų įkvepiančiuose straipsniuose.

  • Raskite tobulą receptą, kuris nudžiugins jūsų artimuosius kito susitikimo metu.