Somat Logo

Žemiški makaronai su kaštainiais ir grybais

Ingredientai
Porcijos: 4

  • 500 g makaronų „tagliatelle”
  • 300 g kaštainių (nuluptų)
  • 400 g grybų
  • 2 svogūnai
  • 4 svogūnų laiškai
  • 2 skiltelės česnako
  • 8 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 500 ml grietinėlės
  • 1 citrina (sultys)
  • 50 g parmezano
  • druskos
  • pipirai
  • svogūnų laiškai garnyrui
Įrankiai: pjaustymo lenta, peilis, didelis puodas, keptuvė, smulki trintuvė, citrusinių vaisių presas, sietelis

Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus. Susmulkinkite svogūną ir įmaišykite česnakus. Nuo grybų nupjaustykite kotelius, tada padalinkite į ketvirčius. Susmulkinkite išgliaudytus lazdyno riešutus.

Sudėkite makaronus į didelį sūdyto vandens puodą ir virkite, kol jie bus šiek tie kietoki, pagal instrukcijas ant pakuotės.

Įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies. Sudėkite svogūnus ir česnaką ir apkepkite, kol taps permatomi. Tada įdėkite grybus ir pakepkite apie 5 min. Pagardinkite druska pagal skonį. Sudėkite pjaustytus kaštainius ir pavirkite maždaug 3 min.

Įpilkite grietinėlės ir virkite apie 4 min. Pašlakstykite citrinos sultimis. Smulkiai sutarkuokite parmezaną. Pagardinkite pagal skonį druska, pipirais ir citrinos sultimis. Sudėkite parmezaną ir išmaišykite.

Nukoškite makaronus, suberkite į keptuvę ir išmaišykite. Patiekite makaronus ir garnyrą su svogūnų laiškais. Skanaus!

BAUGINA NETVARKA? BE REIKALO!

Užbaigus savo #Mėgaukitėsbuvimukartu akimirką Jums nereikės jaudintis dėl nešvarių indų.
Su „Somat“ pašalinami net sunkiausiai įveikiami nešvarumai, tokie kaip riebalai ir svilėsiai, taigi Jūsų indai vėl bus tobulai švarūs.