Lašiša „Teriyaki”

Ingredientai
Porcijos: 2

  • 2 laiškiniai svogūnai
  • 100 ml daržovių sultinio
  • 100 ml sojos padažo
  • 15 ml mirino (ryžių vyno)
  • 1 valg. šaukštas medaus
  • 2 lašišos filė gabalėliai
  • pipirai

Įrankiai: pjaustymo lenta, peilis, prikaistuvis, kepimo šaukštas, lėkštė, orkaitė, orkaitei tinkama keptuvė

Susmulkinkite laiškinius svogūnus.

Keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies sumaišykite daržovių sultinį, sojos padažą, miriną ir medų. Virinkite, kol tūris sumažės per pusę, maždaug 10–15 min.

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C (350°F). Įdėkite lašišą į orkaitei tinkamą keptuvę. Vienodai iš visų pusių aptepkite „teriyaki” padažu. Kepkite lašišą įkaitintoje orkaitėje 180 ºC (350 ºF) temperatūroje 10–12 min. Išimkite iš orkaitės ir perkelkite į plokščią lėkštę. Prieš patiekdami papuoškite laiškiniu svogūnu ir pagardinkite pipirais.

Baugina netvarka? Be reikalo!

Užbaigus savo #Mėgaukitėsbuvimukartu akimirką Jums nereikės jaudintis dėl nešvarių indų.
Su „Somat“ pašalinami net sunkiausiai įveikiami nešvarumai, tokie kaip riebalai ir svilėsiai, taigi Jūsų indai vėl bus tobulai švarūs.

Sužinokite daugiau

  • Pagrindinis puslapis

  • Daugelis iš mūsų svarbiausių gyvenimo momentų įvyksta gaminant ar valgant kartu, taip mes užmezgame ryšį su kitais. Sužinokite daugiau įdomių faktų ir idėjų mūsų įkvepiančiuose straipsniuose.

  • Sužinokite puikių receptų, kuriais per kitą susitikimą galėsite pradžiuginti savo artimuosius.