Ingredientai
Porcijos: 2
- 2 vištienos ketvirčiai
- 190 g speltų
- 1⁄2 cikorijos galvos
- 6 česnako skiltelės
- 60 ml obuolių acto
- 355 ml vandens
- druskos
- pipirų
- alyvuogių aliejaus kepti
Įrankiai: pjaustymo lentelė, peilis, žnyplės, puodas, virimo šaukštas
Vištieną iš abiejų pusių apibarstykite druska ir pipirais.
Išpjaukite cikorijos šerdį ir supjaustykite į pleišto formos gabaliukus. Nulupkite česnako skilteles ir jas sutraiškykite.
Padėkite puodą ant vidutinės kaitros ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Sudėkite vištienos kulšis ir kitus vištienos gabaliukus odele į apačią ir kepkite maždaug 12 min., kol odelė pasidarys traški ir paruduos. Apverskite ir kepkite dar maždaug 8 minutes. Išimkite iš puodo.
Jeigu reikia, dar šiek tiek pašlakstykite puodą alyvuogių aliejumi ir sudėkite česnako skilteles. Leiskite troškintis maždaug 1 min., tada sudėkite speltas. Pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite maždaug 5 minutes arba kol aromatingai pakvips ir speltos šiek tiek apskrus. Į puodą įpilkite obuolių acto, tada įpilkite vandens. Užvirinkite.
Į verdantį puodą sudėkite atgal vištieną ir virkite maždaug 20 minučių, arba kol vištiena gerai išsitroškins, speltos išvirs ir beveik nebeliks skysčio. Sudėkite vištieną ir speltas į lėkštes ir patiekite su cikorija. Skanaus!
Užbaigus savo #Mėgaukitėsbuvimukartu akimirką Jums nereikės jaudintis dėl nešvarių indų.
Su „Somat“ pašalinami net sunkiausiai įveikiami nešvarumai, tokie kaip riebalai ir svilėsiai, taigi Jūsų indai vėl bus tobulai švarūs.