Skip to Content

5 ingredientų troškinta vištiena su speltomis

Ingredientai
Porcijos: 2

  • 2 vištienos ketvirčiai
  • 190 g speltų
  • 1⁄2 cikorijos galvos
  • 6 česnako skiltelės
  • 60 ml obuolių acto
  • 355 ml vandens
  • druskos
  • pipirų
  • alyvuogių aliejaus kepti

Įrankiai: pjaustymo lentelė, peilis, žnyplės, puodas, virimo šaukštas

Vištieną iš abiejų pusių apibarstykite druska ir pipirais.

Išpjaukite cikorijos šerdį ir supjaustykite į pleišto formos gabaliukus. Nulupkite česnako skilteles ir jas sutraiškykite.

Padėkite puodą ant vidutinės kaitros ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Sudėkite vištienos kulšis ir kitus vištienos gabaliukus odele į apačią ir kepkite maždaug 12 min., kol odelė pasidarys traški ir paruduos. Apverskite ir kepkite dar maždaug 8 minutes. Išimkite iš puodo.

Jeigu reikia, dar šiek tiek pašlakstykite puodą alyvuogių aliejumi ir sudėkite česnako skilteles. Leiskite troškintis maždaug 1 min., tada sudėkite speltas. Pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite maždaug 5 minutes arba kol aromatingai pakvips ir speltos šiek tiek apskrus. Į puodą įpilkite obuolių acto, tada įpilkite vandens. Užvirinkite.

Į verdantį puodą sudėkite atgal vištieną ir virkite maždaug 20 minučių, arba kol vištiena gerai išsitroškins, speltos išvirs ir beveik nebeliks skysčio. Sudėkite vištieną ir speltas į lėkštes ir patiekite su cikorija. Skanaus!

Baugina netvarka? Be reikalo!

Užbaigus savo #Mėgaukitėsbuvimukartu akimirką Jums nereikės jaudintis dėl nešvarių indų.
Su „Somat“ pašalinami net sunkiausiai įveikiami nešvarumai, tokie kaip riebalai ir svilėsiai, taigi Jūsų indai vėl bus tobulai švarūs.

Sužinokite daugiau

  • Pagrindinis puslapis

  • Mes patiriame daugybę malonių akimirkų ruošdami maistą ir juo vaišindami, taip mes bendraujame. Sužinokite įdomių faktų ir idėjų apie tai mūsų įkvepiančiuose straipsniuose.

  • Raskite tobulą receptą, kuris nudžiugins jūsų artimuosius kito susitikimo metu.